tiistai 20. maaliskuuta 2012

shoe trends for a/w 12

GDS international event for shoes and accessories tarjosi paljon inspiraatiota sekä tämän hetken että syksyn pukeutumiseen. Kansainvälisiin kenkätrendeihin kuului voimakkaana osana rohkea värien käyttö. Jo tältä keväältäkin tutut värit - oranssi, pinkki, keltainen ja vihreä näkyvät syksyn kenkätarjonnassa.
Left: Misopé / Upper rigth: Vagabond / Lower right: Vagabond
Herrainkenkiä ja kiiltonahkaa näkyi useilla osastoilla ja merkeillä paljon - erityisen paljon näkyi myös kuvan alareunasta löytyvää kuviointia, niin miehillä kuin naisillakin.

Ted Baker

Loafereita eri väreissä, eri materiaaleissa, eri malleissa. Tätä trendiä ei tule edes piskuinen Suomi millään missaamaan! Uskallan veikata, että balleriina on saanut kovan luokan haastajan.

Left: Ted Baker

Kyllä, glitterin yliannostus. Sitä voi laittaa mihin vain kengässä. Kantapääglitterbootsit PAKKO SAADA.

Vahva tulokas materiaalien osalta näyttäisi olevan sametti, joka toki on jo pidemmän aikaa yrittänyt lyödä itseään läpi. Ihan hauskalta näyttää, eikö?

Left: Fury Sweden
Yksi omista suosikeistani messuilla nähdyistä trendeistä oli metalliset yksityiskohdat kenkien saumoissa ja kantapäissä. Sarjaan kuuluu myös niiteistä koostetut tähdet kenkien varsissa!

Samoin kuin loafereita oli kaikissa mahdollisissa materiaaleissa ja väreissä, bootseja löytyi messuilta jokaiselle eri mallien ja värien valtamerestä. Omaan silmääni pistivät intiaanikuvioidut varret sekä vihreät bootsit, niistä huokui jotain uutta. Lisäksi kesää kaipaaville oli omat saappaansa, nimittäin kukkakuvioidut nahkapopot! Ei enää niin cowboy-henkistä?
Näiden omasta mielestäni herkullisimpien tyylien joukkoon toki mahtui paljon muitakin havaittavissa olevia trendejä, kuten väreistä tumman/viininpunainen ja varma vaihtoehto, konjakki. Koroissa löytyi volyymia edelleen, platformit olivat paksuja ja kiilakorot "keskenloppuvia".

Löytyikö näiden joukosta mitään varteenotettavaa palasta omaan kenkähyllyyn?

// Shoe trends from GDS international event for shoes and accessories was interesting but especially very colorful. Here are some trends for autumn -12.

1. Bright colors 2. Patent leather-shoes 3. Loafers in every materials and colours 4. Glitter everywhere 5. Velvet 6. Metal details 7. Colourful and flower designed boots 8. Dark red 9. Cognac 10. Heels with high platform

16 kommenttia:

 1. Kenkämerkkejä olis voinu laittaa ylös myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistinki nyt kuvateksteihin ne mitä tiesin varmaksi! Osa kengistä kun oli siellä sellaisia isoja tuottajia, joilla ei varsinaisia omia brändejä ole. Tulossa myös postaus tosin erikseen parista mielenkiintoisesta uudesta tuttavuudesta. :)

   Poista
 2. Näiden kuvien jälkeen päätin että mun on PAKKO saada jotkut värikkäät kengät kesäksi. Mun melkeen kaikki kengät on mustia, ainoastaan converseja löytyy muissakin väreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Toivotaan etteivät jää ensimmäisen käytön jälkeen liian värikkäinä kaapin perälle :D

   Poista
 3. Ihan mahtavia kenkiä!! noi ekat neon- väriset ja glitter- kengät näyttää toosi hyvälle. voikun mulla olis tuollaiset <3

  VastaaPoista
 4. Joooo! Aivan super ihania. Noi vihreet tai siniset bootsit olis niin mageet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäki tuohon vihreeseen hurahdin ihan täysin, eipä oo semmmosia bootseja kauhiasti näkyny viime aikoina :)

   Poista
 5. Elli: Voi voi, bootseja ja kimaltavaa! Odotan jo kaikkien noiden ihanuuksien näkymistä kaupoissa, oon malttamaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! :) Ja Elli tiedän että oot kimaltavan perään :D

   Poista
 6. There are some really nice pairs!
  xx
  www.clothesandcamera.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Onpa upea blogi sulla täällä. Oon häkeltynyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!